Interviu cu domnul profesor Paul Zarna
Specialist în psihopedagogie şi limba spaniolă
Candidat la presedintia Federatiei Romane de Fotbal
Domnule profesor Paul Zarna vă rugăm să vă prezentaţi în câteva cuvinte.
Vă mulţumesc pentru invitaţie, am predat limba spaniolă în SUA de-a lungul carieriei mele şi m-am ocupat de fotbal câteva decenii inclusiv la Universitatea Indiana unde am jucat fotbal iar ulterior mi-am făcut ucenicia pentru antrenorat la aceeaşi univesitate de prestigiu cu antrenorul Yegley care la scut timp a fost cel mai titrat din istoria fotbalului SUA.
Domnule profesor vă rugăm sa ne spuneţi care credeţi că sunt punctele dumneavoastră forte pentru a candida la presedintia FRF.
Performanţele mele in domeniul fotbalistic vorbesc de la sine:
l-am sfătuit pe Iordănescu inclusiv la meciul pierdut cu Suedia, la compionatul mondial din 1994 să schimbe portarul iar dacă îmi asculta sfaturile şi al treilea meci era o victorie pentru noi, a ales să nu mă asculte şi România a pierdut şi de atunci până azi România a luat drumul înapoi în ierarhia mondială a fotbalului.
Ce s-a întâmplat în 1999 respectiv în anul 2000? Ştiu că aveţi recomandări şi din partea celui mai bun antrenor al SUA.
Exact. Eu nu am fost doar fotbalist in echipa lui Yegley, am fost si ucenicul lui in arta antrenoratului, timp in care am reusit sa imi dezvolt abilitatile de antrenor invatand de la cel mai bun.
În cazul în care presupunem că veţi fi ales preşedinte al F.R.F-ului care sunt primele trei lucruri pe care le-aţi schimba?
Primul lucru este o mai strânsă relaţie cu antrenorul echipei naţionale, eu pot să ajut, aşa cum l-am ajutat pe Iordănescu în 1994, având interes să câştigăm, vă dau un exemplu Piţurcă, dacă mă lăsa sa il consiliez în 2008 sau acum cu Grecia ar fi ieşit victorios şi să ştiţi că am vorbit cu Neagoe cu două zile înainte de al doilea meci cu Grecia, dar nu m-au ascultat.
Al doilea lucru este colaborarea cu alte instituţii ale statului şi lupta împotriva celor ce fură bani din fotbal, în mod normal trebuie să mergem pe corectitudine şi competitivitate şi cu siguranţă rezultatele vor fi mai bune an de an, imaginaţi-vă câţi bani ar fi făcut România dacă se califica de fiecare dată şi la mondiale şi la europene.
Iar al treilea obiectiv care ar fi?
În al treilea rând aş putea ajuta la crearea unei armonii şi înţelegeri între sportivi şi nu numai, eu sunt relativ familarizat cu viaţa actuală din România, dar îmi dau seama că cea mai mare problemă este comunicarea dintre instituţii, speranţa mea este să pot să-i învăţ cum se cominică bine.
Domnule profesor mulţumim şi vă dorim succes!
Eu vă mulţumesc.