Nu, nu este Martingale, nu este o schemă piramidală, nu este escrocherie. Dacă te mulțumești cu un profit minimal dar constant, fără riscuri, poți obține bani din diferențele de cotare ale caselor de pariuri.
În trezoreriile băncilor sau în fondurile de hedging, departamentul de arbitraj urmărește cotația aceluiași titlu de valoare pe cel puțin două piețe diferite care îl cotează. Când apar diferențe de preț, arbitrajorul îl cumpără pe cel mai ieftin și îl vinde pe piața pe care este mai scump.
O strategie similară o au asigurătorii sau dealerii care acoperă simultan riscuri care se exclud reciproc. Asta include cumpărarea de opțiuni call sau put, contracte care garantează cumpărarea respectiv vânzarea unui titlu la un preț fix, în momentul decis de deținător. Atunci când rezultatul este limitarea pierderilor, vorbim doar de hedging. Dacă strategia are profit garantat, este deja arbitraj. Apropo, ”băieții deștepți din energie” fac ceva asemănător – cumpără ieftin suplusul și acoperă scump deficitele de curent – dacă s-ar limita la arbitraj, tot ar face profituri măricele. Practic, banii vin din asimetria de informație. Adică din ce știi tu și alții nu știu.
Ce fac însă traderii când sunt concediați în pachete de câte 10.000? Unii se apucă de pariuri. Prudent, sistematic, decisiv, așa cum au învățat la bancă. Arbitrajul pe pariuri sportive este unul dintre hobby-urile profitabile și relativ răspândite în țările anglo-saxone. Ce înseamnă asta: pariezi la două case cu cote diferite în așa fel încât câștigul de la oricare să fie puțin mai mare decât costul total pentru amândouă, deci sigur. Casele de pariuri aproape că tolerează starea de fapt, pentru că pierderile teoretice sunt într-o marjă acceptabilă. Singura limitare: când piața se aglomerează, profiturile se împart la din ce în ce mai mulți arbitrajori.
Ok, metoda:1. Alege cel puțin două case de pariuri diferite, cu evenimente similare (cu doar două variante – victorie sau înfrângere) și la care să poți plasa pariurile rapid și ușor. 2. Urmăerște diferențele de cotație. Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt șanse pentru un pariu mai profitabil. Oportunitățile sunt rare. Fie ai mult timp și răbdare, fie îți găsești o aplicație software care să te ajute. 3. Stabilește dacă un eveniment se califică pentru arbitraj, adică asigură un profit minim rezonabil, să zicem 1%, pentru oricare din variante. 4. Plasează pariurile la cele două case în cote proporționale, așa cum ți-a rezultat din calcule. 5. Ia banii, mergi cu profitul la bere.
Cum faci calculele:
1. Adună cotele de câștig a doi adversari, pentru același eveniment, de la două case diferite.
2. Calculează ponderea fiecărei cote în total.
3. Din 100%, scade ponderea unei cote și vei afla cât din suma totală trebuie să mizezi pe ea. De exemplu, dacă ai o cotă 1,5 și una 3,5 – totalul este de 5, prima reprezintă 30%, deci trebuie să pariezi pe ea 70% din bani. A doua reprezintă 70%, deci trebuie să îi aloci restul de 30% din bani.
4. Fă simulările. Dacă în orice scenariu ieși pe plus, poți paria. Dacă e pe minus, mai caută.
5. Dacă n-ai înțeles mare lucru din primele patru puncte, folosește calculatorul ăsta: CLICK AICI!
La ce trebuie să ai grijă:
1. Scade eventualul comision al casei și impozitele, vezi dacă pariul rămâne profitabil.
2. Ia în calcul dacă există limitări la suma câștigată sau posibilitatea anulării pariului. Citește toate regulile caselor de pariuri.
3. Ai grijă să plasezi pariurile simultan, pentru a nu interveni modificări de cotă.
4. Nu te grăbi. Vezi exact pe ce ai pariat banii.
5. Nu amesteca arbitrajul cu pariurile obișnuite. Există metode de alocare proporțională sau de distribuție a sumelor pe mai mult de două evenimente, pe care le vei învăța în timp și în cazul cărora îți vei putea folosi experiența de parior ‘tradițional’.
Pentru prima bere la care mergi cu profitul ăla, trimite o invitație și către pariori-romania.ro
Baftă!
Mai jos va punem la dispozitie un tabel cu ”pariurile sigure” pentru zilele ce urmeaza. Cotele sunt updatate automat la fiecare minut.