Stiaţi că:
Ornitorincul – Cu un cioc cărnos şi sensibil, cu membrană între degetele picioarelor, o coadă ca de castor şi o blană în două straturi, ornitorincul este singurul mamifer care este otrăvitor. La fiecare gleznă ornitorincul mascul are pinteni otrăvitori ce pot ucide animale mici.
Quokka – Acest tip de marsupiale, Setonix brachyurus, au fost unele dintre primele mamifere australiene văzute de europeni, care au crezut că este „o pisică salbatică”. Au o ierarhie foarte bine stabilită în grupurile lor . Nasc o dată pe an şi au un singur pui.
Quoll – Găsit mai ales în Tasmania, quoll-ul cu coada pătată este al doilea ca mărime dintre marsupialele carnivore care au mai supravieţuit. Măsurând până la 130 cm lungime şi 4 kg greutate, vânează şobolani, leneşi, marsupiale mici, reptile şi insecte.
Serval – Serval-ul, găsit în mai multe părţi din Africa, are picioare extraordinar de lungi pentru mărimea corpului său, picioare ce pot ajunge la 1 m lungime, în timp ce înălţimea corpului este de 50 cm la umăr. Deşi este o pisică de mărime medie, vânează mamifere mici cum ar fi rozătoarele sau iepurii.
Sitatunga – Singura antilopă amfibie din Africa de Est, sitatunga trăieşte în mlaştinile sau bălţile noroioase cu vegetaţie luxuriantă. Printre adaptările pentru habitatul lor acvatic sunt copitele lungi şi oblice care le permite să stea sau chiar să meargă pe insulele de vegetaţie plutitoare. Blana este fină cu o secreţie uleioasă, impermeabilă la apă.
Porcul etiopian – Găsit în Africa, porcul etiopian se angajează în lupte rituale în care se avântă cu capul înainte, ciocnindu-şi capetele. Femelele au doar 4 ugere, limitând numărul puilor.
Puma (leul de munte) este un mamifer carnivor din familia felidelor, cu corpul ce depăşeşte 1 metru lungime, cu blana galbenă-roşcată, care trăieşte izolat. Este extrem de feroce şi abil (noaptea vânează şi ziua doarme în copaci), răspândit în America de Sud, în Mexic şi în SUA.