sportul are beneficiile lui, dar nu toate tipurile de sport ne sunt accesibile. Eu m-am gândit la cel mai “ieftin” sport pe care-l puteți practica, și anume alergatul. Pentru a alerga aveți nevoie numai de niște haine sport și adidași.
1. Arderea caloriilor
Atunci când alergîm ardem multe calorii, asta depinzând si de kilogramele pe care le avem, și de viteza cu care alergăm. În medie la fiecare 3 kilometri alergați, ardeți 200 de calorii.
2. Reglarea metabolismului
Metabolismul vi se modifică, astfel ca se reduc hormonii care produc stresul , crește nivelul de endorfina și tonusul organismului.
3. Prevenirea osteoporozei
Studiile arată ca alergatul crește rezistența oaselor și previne aparitia osteoporozei. Dacă nu este practicat corect, alergatul poate produce leziuni la nivelul scheletului.
4. Hormonul fericirii
Alergarea produce creșterea nivelului de endorfină, numită și “hormonul fericirii”. Astfel veti observa că după ce alergati, sunteti mult mai fericiți. Poate din cauza asta, alergatul este singurul sport care produce dependență.
5. Prevenirea depresiei
Apucați-vă de alergat și veți observa o imbunatățire a stării psihice. Alergatul crește optimismul, stima de sine și inițiativa.
6. Ne încarcă de energie
Studiile arată că persoanele care aleargă sunt mult mai pline de energie, optimiste, cu pofta de viață decat cele sedentare. Dacă vreți să scapați de oboseală și să fiți mai rezistenți, știți ce aveti de făcut.
7. Scapăm de stres
Alergatul reduce considerabil stresul, ne face să uităm de griji și să privim viața dintr-o perspectivă mai bună.
8. Imbunatațirea sistemului cardio-vascular
Alergând, organismul are nevoie de mai mult sange pentru a oxigena și a hrăni muschii în timpul efortului și totodată pentru a păstra cantitatea de sânge necesară organelor vitale. Multe capilare se deschid în timpul efortului fizic, care altfel ar fi stat inchise, fară să permită sângelui să circule cu flux mare prin ele.
9. Crește performanțele cerebrale
sportul ne ajută să ne mărim performanțele cerebrale, pentru unii este indeajuns să spun ca sportul ne face mai deștepți. Practicând sport, crește oxigenarea și nutriția la nivelul creierului, îmbunatățind performantele intelectuale, capacitatea de concentrare, facilitând starea de veghe.
10. Crește libidoul
Specialiștii afirmă că celor care aleargă li se îmbunătațesc considerabil performantele sexuale, facându-și de asemenea și partenerul/partenera mai fericit/ă.
Cei care se hotarasc sa-l practice alergatul trebuie sa aibă multă rabdare deoarece la început le va fi putin greu din cauza febrei musculare și a controlului respirației.
Corina Avram