Irinel Columbeanu a făcut o cerere de revizuire a deciziei prin care Tribunalul Bucureşti a dispus, în 4 aprilie, ca până la rămânerea definitivă a hotărârii de divorţ Irina să-i fie încredinţată mamei sale, Monica, procesul fiind amânat, joi, la solicitarea reclamantului.
„Motivele pentru care se cere revizuirea deciziei Tribunalului Bucureşti prin care Irina Columbeanu a fost încredinţată provizoriu către Monica Columbeanu sunt: Tribunalul a dat Monicăi Columbeanu mai mult decât a cerut, respectiv, deşi s-a cerut încredinţarea până la rămânerea definitivă a divorţului, Tribunalul a dispus încredinţarea până la rămânerea irevocabilă a hotărârii de divorţ”, se arată se arată într-un document remis, joi, MEDIAFAX.
De asemenea, acelaşi document menţionează că „Tribunalul a motivat Decizia de încredinţare pe probe care există într-un alt dosar, aflat pe rolul unei alte instanţe de judecată – judecătorii nu au făcut parte din acel complet” şi că „Tribunalul nu a scos din Casa de Valori a instanţei probele depuse de subsemnatul Irinel Columbeanu, pe care le-a considerat «că …nu constituie un mijloc serios de dovadă» – deşi nu le studiase, dovadă fiind că nu există adrese de ridicare şi depunere de către instanţă la Casa de valori a acestor probe, lucru constatat de mine odată cu trimiterea dosarului la Judecătoria Buftea pentru investirea Decizei cu formulă executorie”.
Totodată, Irinel Columbeanu spune: „Tribunalul a consemnat în Decizia de încredinţare afirmaţii pe care subsemnatul nu le-am făcut niciodată, din contră afirmaţiile mele demonstrau contrariul. Cu titlu de exemplu, înregistrările audio-video prin care Veronica Bulai povestea despre viaţa în America au fost depuse la Casa de Valori a Tribunalului pentru a demonstra că Monica Columbeanu nu este o mamă bună, iar Tribunalul a consemnat, din contră, că am depus aceste probe «cu scopul declarat şi manifest de a o denigra» pe mama fiicei mele”.
„Pentru aceste considerente am solicitat la data de 11.04.2011 copie după caietul grefierului. Pănâ în prezent acest document nu mi-a fost eliberat de Tribunal. Astăzi 19.05.2011 subsemnatul am solicitat amânarea judecăţii cererii de revizuire deoarce revizuirea Deciziei de încredinţare nu se poate judeca până când Tribunalul nu va soluţiona cererea de îndreptare a erorilor materiale/omisiunilor din Decizia de încredinţare”, încheie Irinel Columbeanu declaraţia.
Pe de altă parte Monica Columbeanu şi-a prezentat punctul de vedere, într-o scrisoare deschisă remisă presei săptămâna trecută.
„Irinel este bărbatul cu care m-am căsătorit din dragoste, de foarte tânără, şi al cărui copil l-am născut din toata dragostea. Astăzi totul s-a schimbat pentru că acesta m-a dezamăgit, m-a rănit iremediabil şi continuă să o facă şi în prezent. Nu pot să mai tac pentru că el mă poate răni şi mai mult şi, poate, până la urmă, reuşeşte să mă omoare”, se arată în debutul scrisorii.
„Tatăl ei nu numai că nu ne ajută, dimpotrivă, mi-a luat toate resursele pe care le aveam pentru mine şi fetiţă. Nu mi-am dorit niciodată să spun nimic rău despre tatăl copilului meu. Să spun lucruri care ar putea să o determine pe fiica noastră să-l urască şi să-l dispreţuiască pentru acţiunile pe care le intreprinde acum fără să-i pese de startul în viaţa nefericită pe care i-l dă. Dacă i-ar păsa de Irina nu ar putea să o rănească pe propria ei mamă. Poate nimeni nu crede că mi-a luat toti banii munciţi de mine, că i-a transferat pur şi simplu în contul lui, că mi-a luat casa, maşina. Toate acestea au fost munca mea, nu i-a păsat că m-a lasat la propriu, pe stradă. În mijlocul noptii a trebuit să plec pentru ca un ordin judecătoresc mi-a fost lipit pe uşă spunându-mi-se că nu am dreptul să locuiesc în casa în care am crescut-o pe fetiţa noastră. A făcut tot şi face în continuare tot ce-i stă în putinţă să mă desfiinţeze, să mă sfâşie”, mai scrie aceasta în documentul făcut public în urmă cu o săptămână.
Irinel Columbeanu s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Cameră, Nicolae Păun, el declarând că a lăsat un document scris la comisie şi că speră în modificarea legislaţiei în domeniul protejării intereselor copiilor.
Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov, Adrian Dumitrescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX că specialiştii au constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru decăderea Monicăi Columbeanu din drepturile părinteşti.
Direcţia a finalizat raportul privind evaluarea Irinei Columbeanu, care a urmărit să stabilească relaţia acesteia cu mama sa.
Irinel Columbeanu a cerut decăderea din drepturile părinteşti a Monicăi pe motiv că şi-ar fi agresat fiica.
Tribunalul Bucureşti a decis, în 4 aprilie, ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, până la soluţia finală privind divorţul.
Sursa: Mediafax