Prezenţa la vot la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 3 Hunedoara a fost, duminică, după închiderea urnelor, de 48,27 la sută, înregistrându-se 36,28 la sută în mediul urban şi 54,36 la sută în mediul rural.
Hunedoara: 48,27% dintre alegători au votat la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ Hunedoara, Nicolae Amzoi, duminică, 25.740 dintre alegătorii cu drept de vot din Colegiul nr. 3 Hunedoara, adică 48,27 la sută, şi-au exprimat opţiunea de vot, cel mai mare procentaj fiind înregistrat în mediul rural, unde au votat 19.220 dintre alegătorii de pe liste, adică 54,36 la sută.
„Prezenţa la vot este de 48,27 la sută, puţin mai scăzută în mediul urban, 36,28 la sută, unde au votat 6.520 dintre cei 17.972 alegători înscrişi pe liste, şi mai mare în zona rurală, unde s-a înregistrat un procent de 54,36, cu 19.220 votanţi din cei 35.354 care sunt pe liste”, a mai declarat Amzoi.
În total, duminică s-au prezentat la urne 25.740 de hunedoreni, dintre cei peste 53.000 care figurează pe listele de vot.
Potrivit lui Amzoi, la BEJ Hunedoara s-au înregistrat două contestaţii, ambele fiind respinse ca nefondate.
„Directorul coordonator de campanie al candidatului PSD+PC a depus contestaţie pentru încetarea acreditării a două organizaţii guvernamentale pe motiv că din ele fac parte reprezentanţi marcanţi ai PDL. Contestaţia a fost respinsă ca neîntemeiată. Cea de-a doua contestaţie se referă la faptul că într-o secţie de votare zece persoane au avut însoţitor la vot. Şi această contestaţie a fost respinsă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Hunedoara.
Peste 53.000 de alegători din Călan, Haţeg, Ţinutul Pădurenilor şi Ţara Haţegului au fost aşteptaţi, duminică, la vot, pentru a desemna dintre cei opt candidaţi deputatul din Colegiul nr. 3 Hunedoara, funcţie rămasă vacantă după decesul lui Ioan Timiş.
Alegerile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor în judeţul Hunedoara au fost supravegheate de o echipă a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonată de către şeful acestuia, generalul Marcel Opriş, fiind folosit, în premieră, în altă parte decât în Capitală, un soft care să împiedice votul multiplu.
Opt candidaţi – patru din partea unor partide parlamentare, doi de la formaţiuni politice neparlamentare şi doi independenţi – îşi dispută postul de deputat, rămas vacant în urma decesului lui Ioan Timiş, în luna august a acestui an.
Prin tragere la sorţi, Biroul Electoral de Circumscripţie a stabilit ordinea pe buletinul de vot pentru alegerile parţiale. Astfel, la poziţia numărul 1 este înscris numele candidatului din partea PNL, Mariana Câmpeanu, la poziţia a doua cel al reprezentantului UDMR, Fulop Bela, urmat de cel al PDL, Daniel Răducanu, de cel al Alianţei Politice PSD + PC, Liliana Ţolaş, în timp ce pe poziţia a cincea este înscris numele candidatului PNŢCD, Iosif-Emil Danci, urmat de cel al PNGCD, Mircea Părăian. Candidaţii independeţi Nicolae Timiş şi Remus Florinel Cernea sunt trecuţi pe buletinul de vot la poziţiile şapte şi opt.
Rezultatele finale ale scrutinului parţial vor fi cunoscute, cel mai probabil, în cursul zilei de luni.