Înainte de a vă încărca coșul de băcănie sau de a plasa o comandă la cafenea, restaurant sau bar, aveți grijă de aditivii și zahărul care ar putea fi pândit în băuturile tale preferate.
Fox News Digital a contactat nutriționiștii pe această temă.
Unele dintre ele au luat în considerare băuturile pe care să le evitați dacă doriți să puneți sănătatea pe primul loc.
SLIM PRIN VARĂ: EXPERȚII ÎN SĂNĂTATE ÎNVĂȚI SFATURI DE TOP PENTRU A SĂ PĂDERȚI 10 LIBRE ȘI DUPĂ SEZONUL DE PLAJĂ
Continuați să citiți pentru informații importante privind nutriția și sănătatea cu privire la multe băuturi populare astăzi.
Sucul zaharat, cocktailurile și băuturile dulci de cafea sunt doar trei băuturi despre care experții spun că pot fi dăunătoare sănătății tale generale. (iStock)
Băuturi energizante și băuturi înainte de antrenament
Kylie Ivanir, un dietetician înregistrat din New York, care își conduce propriul cabinet privat numit Within Nutrition, a spus că băuturile înainte de antrenament și băuturile energizante pot duce la „creșterea tensiunii arteriale, stres și somn compromis”, deoarece conțin exces de cofeină și stimulente.
„Alte efecte secundare ale stimulentelor în exces găsite în băuturile pre-antrenament și energizante sunt durerile de cap și greața”, a spus ea pentru Fox News Digital.
„Băuturile pre-antrenament și energizante conțin, de asemenea, îndulcitori și arome artificiale, care perturbă sănătatea intestinului și a creierului”, a declarat Kylie Ivanir, un dietetician din New York, pentru Fox News Digital. (iStock)
„Băuturile pre-antrenament și energizante conțin și îndulcitori și arome artificiale, care perturbă sănătatea intestinului și a creierului. Industria suplimentelor este, de asemenea, notoriu nereglementată, ceea ce duce la contaminarea cu toxine sau substanțe interzise care sunt dăunătoare sănătății noastre”, a spus ea.
ACESTE ALIMENTE TE POT AJUTA SĂ ARAȚI ȘI SĂ SIMȚI MAI TINERE, SUNT EXPERȚII
În loc de băuturi pre-antrenament sau energizante, Ivanir recomandă să optezi pentru cafea sau ceai matcha.
Cocktailuri alcoolice dulci
Cocktailurile sunt printre cele mai proaste băuturi pentru sănătatea ta. (iStock)
Ivanir a spus că combinația de alcool și sirop de fructoză, care se găsesc uneori în cocktailuri, nu sunt bune pentru ficatul tău – organul în care sunt procesate acele lichide.
„Acest lucru compromite capacitatea ficatului de a filtra toxinele și împiedică conversia fructozei în glucoză”, a explicat Ivanir.
ACESTE SUNT CELE CELE MAI BUNE 8 FRUCTE PENTRU SĂNĂTATEA TA, CONFORM NUTRIȚIONIȘTII
„În consecință, nu ne putem detoxifiere și, de asemenea, ajungem să stocăm excesul de fructoză sub formă de grăsime. Acest lucru poate provoca apoi o creștere a trigliceridelor, o lipide dăunătoare din sânge – și este una dintre cauzele unui ficat gras. „
Sifon tradițional
Experții în sănătate spun că persoanele cu vârsta de doi ani și peste ar trebui să-și limiteze aportul de zaharuri adăugate la mai puțin de 10% din totalul caloriilor consumate zilnic. (iStock)
Soda este dăunătoare sănătății din cauza zahărului adăugat, spun experții.
„În schimb, vă recomand să optați pentru apă minerală sau spumante și să adăugați un strop de suc de lămâie, lămâie sau portocale pentru aromă”, a spus Amy Gorin, un nutriționist nutriționist înregistrat pe bază de plante și proprietar al Master the Media din Stamford, Connecticut.
ACESTE SUNT CELE CELE MAI BUNE ALIMENTE ÎMBUNĂTOARE, CONFORM EXPERȚILOR ÎN NUTRIȚIE
Gorin a spus – conform Ghidurilor dietetice pentru americani 2020-2025 al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite – că persoanele cu vârsta de doi ani și peste ar trebui să-și limiteze aportul de zaharuri adăugate la mai puțin de 10% din totalul caloriilor zilnice consumate.
Gorin recomandă înlocuirea sucurilor cu zahăr cu apă seltzer sau apă spumante – și adăugarea de fructe pentru un pic de aromă. (iStock)
„Pentru cineva care urmează o dietă zilnică de 2.000 de calorii, de exemplu, aceasta înseamnă nu mai mult de 200 de calorii din zahăr adăugat – sau aproximativ 12 lingurițe”, a adăugat ea.
„O cutie de cola de 12 uncii conține aproximativ 10 lingurițe de zahăr adăugat.”
Ceai cu gheata
Ceaiul cu gheață poate conține la fel de mult zahăr adăugat ca și soda. (iStock)
Jinan Banna, un dietetician înregistrat și profesor de nutriție la Universitatea din Hawaii, a spus că nu numai că ceaiul cu gheață conține zahăr adăugat, dar și ceaiurile îmbuteliate sau preparate comercial pot avea aceeași cantitate de zahăr ca și sifonul.
ACESTE SUNT CELE MAI RĂU ULEIURI DE GĂTIT PENTRU SĂNĂTATEA TA, SUNT EXPERȚII
„S-a demonstrat că un consum mare de băuturi îndulcite, cum ar fi ceaiul cu gheață, este asociat cu dezvoltarea sindromului metabolic și a diabetului de tip 2”, spune ea, făcând referire la o meta-analiză din 2010 privind băuturile îndulcite cu zahăr și diabetul de tip 2.
Băuturi îndulcite cu nectar de agave
Siropul de agave este fabricat din seva de plante de agave, care a crescut în popularitate ca înlocuitor pentru îndulcitorii tradiționali (cum ar fi zahărul de masă și mierea), conform unei analize chimice și a profilului nutrițional al siropului de agave publicate în Biblioteca Națională de Medicină.
Dar ferește-te de băuturile îndulcite cu agave, deoarece „agave este aproape sirop de porumb bogat în fructoză, cu o etichetă glorificată”, a spus Ivanir.
„Nectarul de agave poate conține între 55% și 90% fructoză – aceasta este mai mare decât cantitatea de fructoză din siropul de porumb bogat în fructoză”, a adăugat ea.
Siropul de agave este făcut din seva de plante de agave, care a crescut în popularitate ca înlocuitor pentru îndulcitorii tradiționali. Unii oameni folosesc siropul de agave și în cocktailurile alcoolice. (iStock)
După cum a subliniat Ivanir, majoritatea nectarului de agave vândut în supermarketuri conțin aproximativ 80% până la 90% fructoză.
„Problema cu a lua multă fructoză este că organismul trebuie să o transforme în glucoză în ficat, dar dacă ai prea multă, aceasta este stocată sub formă de grăsime. Mai exact, grăsimea de pe abdomen”, a spus ea.
„Excesul de fructoză este, de asemenea, destul de dăunător pentru intestinul tău. Bacteriilor tale intestinale nu le plac dozele mari de fructoză. Pentru cei cu un intestin sensibil, acest lucru poate provoca balonare, diaree și disconfort. Aceasta duce la creșterea LDL (colesterolul tău rău) și scade sensibilitatea la insulină.”
GINGER ALE CHIAR VINDECA GRĂȚA ȘI SUPARAȚIA STOMICĂ? IATA CE Spun MEDICII SI DIETICIENII
Dacă vă gândiți, „fructele nu sunt bogate în fructoză?” luați în considerare acest lucru: „Unele fructe sunt, dar când fructoza este în forma sa naturală și învelită în fibre, atunci nu este dăunătoare. Deci nu este nevoie să evitați fructele”, a explicat Ivanir.
„cocktail” cu suc
„Cocktailurile” cu sucuri trebuie evitate, de asemenea, deoarece conțin zahăr adăugat și adaugă calorii în alimentația ta, potrivit experților în sănătate. (iStock)
Uneori, sucurile amestecate cu aditivi sunt pălmuite cu cuvântul „cocktail” pe etichetă, potrivit experților.
„Acesta este un cuvânt cheie la care trebuie să fii atent în magazinul alimentar. Cuvântul „cocktail” indică faptul că un suc este amestecat cu zahăr adăugat”, a spus Gorin.
„Zahărul adăugat nu este necesar și adaugă calorii suplimentare în ziua ta. Dar nu este surprinzător, conform CDC, băuturile îndulcite cu zahăr sunt o sursă de top de zahăr adăugat în dieta americană”.
„În schimb, cumpără suc de fructe 100%”, a adăugat ea.
Băuturi îndulcite artificial
Băuturile îndulcite artificial pot fi dăunătoare sănătății intestinale, care afectează alte zone ale corpului uman, conform lui Kylie Ivanir. (iStock)
După cum a subliniat Ivanir, cercetările au arătat că zaharurile artificiale precum aspartamul și sucraloza „deranjează microbiomul și dăunează sănătății noastre intestinale”, a spus ea.
„Acest lucru este dăunător sănătății noastre generale, deoarece intestinul joacă un rol cheie în multe dintre sistemele corpului nostru, cum ar fi sănătatea noastră imunitară, reciclarea hormonilor, producția de serotonine și absorbția nutrienților”, a adăugat Ivanir.
„Băuturile îndulcite cu stevia sau fructe de călugăr sunt alternative excelente la zahăr, care sunt, de asemenea, prietenoase cu intestinul.”
ACELE SUCURI RECI, COLORATE DE LA LANȚUL DE RESTAURANTE CONTIN ȘI COFEINĂ: CE TREBUIE SĂ ȘTIE PĂRINȚII
Ea a sugerat să îți îmbunătățești băutura prin adăugarea de ierburi precum menta și busuioc sau fructe proaspete în apă.
Frapuccino
Frappuccino-urile pot avea un gust delicios, dar nu sunt bune pentru sănătatea ta, potrivit nutriționiștilor. (iStock)
Aparent, consumul de frappuccino pur și simplu nu merită pentru sănătatea ta.
„Frappuccinos și alte băuturi dulci de cafea conțin ceea ce eu numesc „grăsimi dulci” – o combinație de zahăr [from the syrups and flavors] și grăsimi saturate [from the cream]. În timp ce această combinație de zahăr și grăsimi face băutura să aibă un gust delicios de crem, ea duce la stocarea în exces de grăsime din cauza creșterii hormonului insulină (hormonul nostru de depozitare a grăsimilor)”, a spus Ivanir.
CLICK AICI PENTRU A ÎNSCRIEȚI LA NEWSLETTERUL NOSTRU DE LIFESTYLE
„Aceste „grăsimi dulci” ne deturnează circuitele creierului, făcându-ne să ne dorim din ce în ce mai mult.”
De asemenea, acestea conduc la creșterea insulinei, ceea ce duce la rezistența la insulină și la niveluri mai ridicate de lipide și, în cele din urmă, la sindrom metabolic, a adăugat Ivanir.
Latte congelate
Latte-urile congelate pot conține mai mult zahăr decât soda, spun experții. (iStock)
„În unele unități, această băutură poate conține mai mult zahăr decât o cutie de coca-cola, cum ar fi latte-ul cu caramel care se găsește în unele afaceri”, a spus Banna.
CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS
„Băuturile cu cafea îndulcită au fost identificate ca un element din dietă care aduce o contribuție notabilă la aportul de zahăr adăugat”, a adăugat ea.
Ea a arătat un raport publicat în Biblioteca Națională de Medicină intitulat „Consumul de băuturi îndulcite cu zahăr în rândul adulților”.
Perri Ormont Blumberg este un reporter de stil de viață pentru Fox News Digital.